Het totaalconcept voor jouw ouderenzorgorganisatie

Oud worden op een veilige, rustige en plezierige plek waar men zich thuis voelt en de juiste zorg ontvangt is hét uitgangspunt voor de ouderenzorg. Dit maakt vrijheid en veiligheid, samen met privacy en kwaliteit van leven, terecht belangrijke kernpunten in de zorg.

Maar zoals bekend, neemt de komende jaren het aantal ouderen in Nederland rap toe – inclusief complexere zorg – tegenover het afnemen van het aantal beschikbare zorgverleners. Het resultaat? Zorgverleners moeten steeds meer werk verrichten in minder tijd. Hierdoor stijgt de werkdruk en daalt het werkplezier. Het is cruciaal dat hun zo goed als mogelijk worden ondersteund om de beste zorg te kunnen blijven verlenen.

Doelmatige zorg met de juiste inzet van technologie voor nu en in de toekomst is hier het antwoord op. Met als doel de kwaliteit en continuïteit van de zorg te verbeteren tegen lagere kosten. Met deze gedachten hebben wij niet alleen gekeken naar een enkele oplossing, maar naar een totaaloplossing, ofwel het CLB Totaalconcept Ouderenzorg voor jouw ouderenzorgorganisatie.

Het CLB totaalconcept ouderenzorg is gericht op:

  • De bewoner: maximale vrijheid, privacy en behoud van eigen regie met de juiste zorg dichtbij.
  • De zorgverlener: vrijheid om jezelf te verplaatsen en tóch ogen en oren waar nodig, werkdrukverlaging en veiligheid dankzij goede communicatie, effectief en efficiënt werken.
  • De zorgorganisatie: flexibele zorg op maat, veiligheid en eenvoudig (draadloos) op te schalen afgestemd op de individuele zorgvraag van iedere bewoner.

Welke zorgoplossingen zitten er in het totaalconcept?
In het kort betekent het dat de gehele locatie wordt gedekt met draadloze slimme sensoren, die de bewoner op gepaste en prettige wijze bewaken. Gecombineerd met een spreek- en luistermodule mogelijkheid op de kamer om op afstand de behoefte van de bewoner te achterhalen. Alle bewoners worden uitgerust met een hals- en/of polszender met slechts één druk op de knop verwijderd van hulp.

Is er hulp nodig of wordt er iets verontrustend gemonitord? Alle zorgverleners worden uitgerust met de CLB Smartphone, waar alle oproepen en alarmen op binnen komen. Hierdoor is meteen duidelijk waar de oproep vandaan komt, wat voor oproep het is, en welke acties de zorgverlener kan en/of moet uitvoeren.

Bekijk hier het CLB totaalconcept Ouderenzorg

 

Weten wat wij voor jouw ouderenzorgorganisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met Klantteam 1 voor Ouderenzorg en GGZ via het contactformulier of bel ons via 0162 582 901. Ook komen wij graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek.