Medisch Oproepsysteem

Ons Medisch Oproepsysteem (MOS) is een EU Medische Richtlijn 93/42EC CE klasse IIb gecertificeerd alarmdistributiesysteem.

Neem contact op

 
Ontdek ons Medisch Oproepsysteem (MOS)

Door de toename van het aantal medische apparaten rond het bed en de niet permanente aanwezigheid van zorgprofessionals in de nabijheid van de patiënt, is het voor de zorgverlener onmogelijk om alle alarmen te zien en te horen. Daarom hebben steeds meer ziekenhuizen behoefte aan een zorgoplossing die alarmen van medische apparaten, inclusief vitale waarden, tijdig en betrouwbaar bij de zorgverlener aflevert. Het Unicontrol2 Medisch Oproep Systeem (MOS) van CLB is dé zorgoplossing waarmee alarmen snel en betrouwbaar bij de juiste zorgverlener worden afgeleverd, waardoor zorgverleners vrij en met een gerust hart over de afdeling kunnen bewegen zonder een alarm te missen.

Alarmen van diverse medische apparaten van verschillende fabrikanten kunnen worden ingekoppeld, waarna het MOS het alarm tijdig en gecontroleerd bij de juiste zorgverlener aflevert. Als de verantwoordelijke zorgverlener niet beschikbaar is, wordt het alarm volgens een instelbaar escalatiepad doorgezet naar een collega of uiteindelijk een groep, zodat er geen alarm wordt gemist. Daarnaast wordt de zorgverlener direct geïnformeerd wanneer er geen alarmen meer ontvangen kunnen worden.

Een autonoom onderdeel van het MOS bewaakt de verbindingen met de aangesloten medische apparaten en de tijdige distributie van de bijbehorende alarmen. Als de betrouwbaarheid van het MOS of een deel daarvan, om wat voor reden dan ook, in het geding is, ontvangt het ziekenhuis onmiddellijk een duidelijk melding. Hierdoor is schijnveiligheid niet mogelijk. Een systeem dat de alarmen van de medische apparaten distribueert, dient te voldoen aan de Richtlijn voor Medische Hulpmiddelen. Het MOS van CLB voldoet aan deze richtlijn en is, net als de gekoppelde apparaten, een klasse IIb medisch hulpmiddel en is daardoor hét systeem voor ziekenhuizen om alarmen van medische apparaten, conform de geldende regelgeving, snel en betrouwbaar onder de aandacht van de juiste zorgverlener te brengen.

Client

Betrouwbare zorg: een zorgverlener kan vrij en met een gerust hart over de afdeling bewegen, zonder een alarm te missen.

Zorgmedewerker

Een betrouwbaar systeem,omdat ieder leven telt.

Zorginstelling

Een CE klasse IIb alarmdistributiesysteem waar je op mag vertrouwen.

“Het is bijzonder om producten te mogen en kunnen maken die worden toegepast in kritische omgevingen en vaak zelfs van levensbelang zijn.”

– Mathijs de Bruin, Managing Director

IK WIL GRAAG MEER WETEN!

Dat is heel fijn om te horen! Heeft u een vraag of verzoek, bent u geïnteresseerd in een offerte of voelt u meer voor een vrijblijvend gesprek? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Share This