Medisch Oproepsysteem

Het Medisch Oproepsysteem van CLB is een EU Medische Richtlijn 93/42EC CE klasse llb gecertificeerd alarmdistributiesysteem. Dé zorgoplossing waarmee alarmen, zoals die van een Intensive Care Unit (ICU), snel en betrouwbaar bij de juiste zorgverlener worden afgeleverd.

Neem contact op

Een betrouwbaar systeem, omdat ieder leven telt

In ziekenhuizen worden tegenwoordig steeds meer medische apparaten rondom bed van de patiënten geplaatst om de beste zorg te kunnen bieden. Maar, door de toenemende werkdruk in de zorg, is het voor de verpleegkundige of medisch specialist onmogelijk om alle alarmen te zien of te horen. Daarom hebben steeds meer ziekenhuizen behoefte aan een betrouwbare zorgoplossing die alarmen veilig en efficiënt distribueert. 

Hoe werkt het Medisch Oproepsysteem?

Het Medisch Oproepsysteem van CLB is dé zorgoplossing die zorgt voor een betrouwbare distributie van medische apparaten. Denk hierbij aan monitoren, infuuspompen en beademingstoestellen. Verandert de status van een toestel of geeft het medische apparaat een alarm? Dan leidt dat onmiddellijk tot een alarm, inclusief vitale waarden, die tijdig en betrouwbaar bij de juiste persoon wordt afgeleverd. Hierdoor kan je als verpleegkundige met een gerust hart over de afdeling bewegen zonder een alarm te missen.

Meer weten over de werking? Klik op de video en leer in slechts 2 minuten hoe ons Medisch Oproepsysteem werkt!

Meer rust dankzij gerichte alarmering

Als de verantwoordelijke zorgverlener niet beschikbaar is, wordt het alarm volgens een instelbaar escalatie pad doorgezet naar een collega of uiteindelijk een groep, zodat er geen alarm wordt gemist. Daarnaast wordt de zorgverlener direct geïnformeerd wanneer er geen alarmen meer ontvangen kunnen worden. Een juiste en efficiënte alarmdistributie verkleint de kans op alarmmoeheid en vergroot de patiëntveiligheid.

Patiëntveiligheid

Een autonoom onderdeel van het Medisch Oproepsysteem bewaakt de verbindingen met de aangesloten medische apparaten en de tijdige distributie van de bijbehorende alarmen. Als de betrouwbaarheid, om wat voor reden dan ook, in het geding is, ontvangt het ziekenhuis onmiddellijk een melding. Hierdoor is schijnveiligheid niet mogelijk.

Een systeem dat de alarmen van de medische apparaten distribueert, dient te voldoen aan de Richtlijn voor Medische Hulpmiddelen. Het MOS van CLB voldoet aan deze richtlijn en is, net als de gekoppelde apparaten, een klasse IIb medisch hulpmiddel. Kortom: dit is hét systeem voor ziekenhuizen om alarmen van medische apparaten, conform de geldende regelgeving, snel en betrouwbaar onder de aandacht van de juiste zorgverlener te brengen.

Klantverhaal Zuyderland Medisch Centrum

“Het systeem alarmeert automatisch als een patiënt door een grens gaat, zodat je direct weet dat je moet handelen. Tot die tijd kun je gewoon bezig zijn met de reguliere patiëntenzorg. Dit bespaart veel tijd en maakt de zorg efficiënter en effectiever!’’

Maurice Janssen, Klinisch Fysicus

 Lees klantverhaal

Meer weten over het Medischoproepsysteem?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar elk ziekenhuis samen met het zorgproces is uniek. Daarom kijken wij graag samen hoe we tot de best passende oplossing kunnen komen. Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

Neem contact op