Medisch Oproepsysteem

Het Medisch Oproepsysteem van CLB is een EU Medische Richtlijn 93/42EC CE klasse llb gecertificeerd alarmdistributiesysteem. Dé zorgoplossing waarmee alarmen, zoals die van een Intensive Care Unit (ICU), snel en betrouwbaar bij de juiste zorgverlener worden afgeleverd.

Neem contact op

Een betrouwbaar Medisch Oproepsysteem, omdat ieder leven telt

Door de toename van het aantal medische apparaten rond het bed en de niet permanente aanwezigheid van zorgverleners in de nabijheid van de patiënt, is het voor de zorgverlener onmogelijk om alle alarmen te zien en te horen. Daarom hebben steeds meer ziekenhuizen behoefte aan een zorgoplossing die alarmen van medische apparaten, inclusief vitale waarden, tijdig en betrouwbaar bij de zorgverlener aflevert. Ons medisch oproepsysteem (verder: MOS) is dé zorgoplossing waarmee alarmen snel en betrouwbaar bij de juiste zorgverlener worden afgeleverd, waardoor zorgverleners vrij en met een gerust hart over de afdeling kunnen bewegen zonder een alarm te missen.

Medisch Oproepsysteem uitgelegd

Leer dankzij deze animatie in slechts 2 minuten hoe ons Medisch Oproepsysteem werkt!

 

Meer rust dankzij gerichte alarmering

Alarmen van diverse medische apparaten van verschillende fabrikanten kunnen worden aangekoppeld, waarna het Medisch Oproepsysteem het alarm tijdig en gecontroleerd bij de juiste zorgverlener aflevert. Als de verantwoordelijke zorgverlener niet beschikbaar is, wordt het alarm volgens een instelbaar escalatie pad doorgezet naar een collega of uiteindelijk een groep, zodat er geen alarm wordt gemist. Daarnaast wordt de zorgverlener direct geïnformeerd wanneer er geen alarmen meer ontvangen kunnen worden.

 

Patiëntveiligheid

Een autonoom onderdeel van het Medisch Oproepsysteem bewaakt de verbindingen met de aangesloten medische apparaten en de tijdige distributie van de bijbehorende alarmen. Als de betrouwbaarheid van het MOS of een deel daarvan, om wat voor reden dan ook, in het geding is, ontvangt het ziekenhuis onmiddellijk een duidelijk melding. Hierdoor is schijnveiligheid niet mogelijk. Een systeem dat de alarmen van de medische apparaten distribueert, dient te voldoen aan de Richtlijn voor Medische Hulpmiddelen. Het MOS van CLB voldoet aan deze richtlijn en is, net als de gekoppelde apparaten, een klasse IIb medisch hulpmiddel. Kortom: dit is hét systeem voor ziekenhuizen om alarmen van medische apparaten, conform de geldende regelgeving, snel en betrouwbaar onder de aandacht van de juiste zorgverlener te brengen.

 

Wat betekent dit voor jou als?

Patiënt

Voel je te allen tijde geborgen en veilig, ondanks dat jouw zorgverlener zich over de afdeling verplaatst.

Zorgverlener

Een betrouwbaar systeem, omdat ieder leven telt.

Zorgorganisatie

Een CE klasse IIb alarmdistributiesysteem waar je op mag vertrouwen.

“Het systeem alarmeert automatisch als een patiënt door een grens gaat, zodat je direct weet dat je moet handelen.
Tot die tijd kun je gewoon bezig zijn met de reguliere patiëntenzorg. Dit bespaart veel tijd en maakt de zorg efficiënter en effectiever!’’

– Maurice Janssen, Klinisch Fysicus  van het Zuyderland Medisch Centrum

Meer weten over het Medisch Oproepsysteem?

Dat is heel fijn om te horen. Heb je een vraag, wil je graag advies van één van onze experts of voel je meer voor een vrijblijvende kennismaking met demonstratie? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Neem contact op