Ontvang alarmen snel en eenvoudig, waar u ook bent

Door het toenemende aantal patiënten en cliënten tegenover hetzelfde (of zelfs lager) aantal beschikbare zorgprofessionals, is het cruciaal dat zorgprofessionals zo goed mogelijk worden ondersteund om dezelfde hoge – en hogere – kwaliteit van zorg te kunnen bieden. Dit helpt niet alleen bij het verbeteren van de landelijke zorgkwaliteit, maar ook bij het toenemen van werkplezier en het voorkomen van alarmmoeheid. Met deze gedachte in het achterhoofd, is de CLB Messenger App ontwikkeld.

De CLB Messenger App is onderverdeeld in vier soorten. Allereerst is er de Medical Messenger (1): deze variant wordt ingezet als mobiel Medisch Oproepsysteem met als doel de flexibiliteit van de zorgverlener te verhogen en een veilige en snelle afhandeling van verschillende (kritische) medische meldingen mogelijk te maken. De Smart Messenger (2) is een uitbreiding op deze oplossing: met deze variant kun u domotica (waaronder videobewaking) op afstand aansturen en direct contact met een patiënt of cliënt opnemen via een spraak- en/of videoverbinding. Met de Emergency Messenger (3) kunt u als zorgprofessional in een benauwde situatie of elk ander gewenst moment een alarm generen, waardoor zowel de veiligheid van de patiënt of cliënt als van de zorgprofessional is gewaarborgd. In 2019 is Stille Ontruiming (4) als laatste toegevoegd. Met deze variant kunt u een stil alarm maken in het geval van een calamiteit. Zo wordt paniek voorkomen, terwijl de zorgprofessionals op een snelle, georganiseerde wijze het pand kunnen ontruimen.

De CLB Messenger is voorzien van de MDD 93/42/EEC klasse IIb CE-markering. Daarnaast voldoet de CLB Messenger aan de voorschriften NEN 60601-1-8: algemene eisen, beproevingen en richtlijnen voor alarmsystemen in medische elektrische toestellen en in medische elektrische systemen. Oftewel: een applicatie waar u op mag vertrouwen! Een strategie die past bij ons uitgangspunt: “Veiligheid gaat voor alles.”

Cliënt

Een terecht veilig gevoel door betrouwbare alarmering, snelle actie en reactie.

Zorgmedewerker

Meer vrijheid, betrouwbaarheid, werkdrukverlaging en veiligheid dankzij goede communicatie en snel handelen.

Zorginstelling

Verhoogde zorgkwaliteit, efficiëntie en veiligheid dankzij overzichtelijk, geoptimaliseerd en betrouwbaar werken.