Medische en Mobiele Alarmdistributie as a Service (MaaS)

MaaS is jouw medische, mobiele en merkonafhankelijke zorgplatform voor o.a. thuis. Ervaar (preventieve) monitoring, realtime data-uitwisseling en alarmdistributie waar je ook bent, net zo veilig als in het ziekenhuis – tot en met IC-niveau.

Neem contact op

 

MaaS heeft al op veel patiënten en zorgverleners een enorme en positieve indruk achtergelaten, mede dankzij de succesvolle functionele pilot met het Centrum voor Thuisbeademing onder leiding van Dr. M.A. Gaytant, internist: “Je maakt het voor de patient een stuk makkelijker – die hoeft niet meer naar het ziekenhuis te komen, maar er hoeft ook geen zorgverlener meer naar de patiënt te gaan. De andere winst zit hem erin dat je problemen kunt zien aankomen. (…) Je kunt dan sneller het probleem tackelen, handelen en vooral behandelen. Hiermee denken wij dat we de zorg voor in ieder geval de complexe chronische patiënten in de thuissituatie een stukje aangenamer kunnen maken.”

 

MaaS maakt veel soorten huisarts- en ziekenhuiszorg (van licht tot zeer kritisch) in diverse stadia (van monitoring tot palliatief) in de thuisomgeving, maar ook andere intra- en extramurale omgevingen, mogelijk:

MaaS ondersteunt daarmee:

  • De mogelijkheid om patiënten eerder naar huis te laten gaan en/of langer thuis te laten blijven;
  • Verkorte opnametijden;
  • Verkorte wachttijden en –lijsten;
  • Een lagere bedbezetting;
  • Minder druk op de zorg;
  • Meer comfort voor de patiënt;
  • Een voorspoediger herstel;
  • Aanzienlijke kostenbesparingen.

MaaS is volledig mobiel en heeft enkel een stopcontact en 3G, 4G en/of WiFi nodig. Daarom is MaaS niet alleen geschikt voor thuis, maar ook om (tijdelijke) noodcapaciteit te creëren, bijvoorbeeld in het geval van een calamiteit of pandemie. Sluit, middels de bij het medisch apparaat aangeleverde bekabeling, het medisch apparaat op MaaS aan, stel in en MaaS haalt vervolgens de data en alarmen van het medisch apparaat realtime en 24/7 binnen. Gewenste data en alarmen worden realtime en 24/7 doorgezet naar de verantwoordelijke zorgorganisatie en/of (mantel)zorgverlener, net zo veilig en effectief als in het ziekenhuis. MaaS is gecertificeerd als medisch hulpmiddel in klasse IIb.

 Wat betekent dit voor jou als?

Cliënt, patiënt of bewoner

Ervaar maximale veiligheid en vrijheid in je eigen comfortabele thuisomgeving. 

Zorgverlener

Een verhoogd gevoel van veiligheid, vrijheid en flexibiliteit voor patiënt en (mantel)zorgverlener.

Zorgorganisatie

De mogelijkheid om de druk op de zorg te verlagen, wachtlijsten te verkorten en/of bedden effectiever in te zetten.

“Wij hopen met MaaS een significante bijdrage te leveren aan het verlagen van de druk op de zorg, want die drukverlaging is al erg lang hard nodig.”

– Niels de Bruin, Algemeen Directeur

Meer weten over onze Medische en Mobiele Alarmdistributie as a Service? 

Wij vertellen je graag meer. Neem contact op en maak een vrijblijvende afspraak!

Neem contact op