Dwaaldetectie

Een hoge kwaliteit van leven is waar iedere zorgverlener voor zijn/haar cliënt, patiënt en bewoner naar streeft. Vrijheid is daarbij een onmisbare factor. Faciliteer vandaag nog maximale vrijheid en veiligheid voor iedere cliënt, patiënt of bewoner in de zorg met dwaaldetectie van CLB.

Neem contact op

Veiligheid en vrijheid dankzij dwaaldetectie in de zorg

Vrijheid en veiligheid zijn, samen met privacy, terecht prominente onderwerpen in de zorg. Voor een hoge kwaliteit van leven, is het noodzakelijk om je goed te voelen en vrij te zijn. De vrijheid om te kunnen bewegen en je te mogen verplaatsen, ligt daaraan voor vrijwel iedere cliënt, patiënt of bewoner aan ten grondslag. Maar, hoe faciliteer je die vrijheid in de zorg zonder dat er onveilige situaties ontstaan: met dwaaldetectie.

Dwaaldetectie van CLB zorgt ervoor dat jouw cliënt, patiënt en/of bewoner vrij kan bewegen, zonder dat er (extra) zorgen ontstaan over zijn of haar veiligheid. De zorgverlener blijft goed geïnformeerd en helpt alleen indien nodig.

 

 

Leefcirkels XL

Met onze dwaaldetectie voor de zorg wordt optimale bewegingsvrijheid voor bijvoorbeeld mensen met dementie gecreëerd in elk verpleeghuis met behulp van een vastgesteld gebied: de zogeheten leefcirkels XL. Deze leefcirkels worden geïdentificeerd met behulp van sensoren. Doet jouw cliënt, patiënt of bewoner iets dat leidt tot een onveilige situatie? Dan kan één van de sensoren of de cliënt, patiënt of bewoner een alarm genereren,  bijvoorbeeld wanneer hij of zij de weg kwijt is. Dankzij locatiebepaling tot op kamerniveau, kan de zorgverlener altijd exact zien waar de cliënt, patiënt of bewoner zich bevindt en kan hij of zij direct de juiste hulp bieden. Ook buiten!

Iedere cliënt, patiënt of bewoner met dementie heeft zijn of haar eigen leefcirkel in het verpleeghuis, die overdag kan verschillen van ‘s nachts. Met onze dwaaldetectie is dit geen enkel probleem: je stelt het als zorgverlener zelf snel en eenvoudig in en past het aan wanneer nodig. Over welke sensor(en) het beste bij jouw zorgorganisatie passen, denken wij graag mee!

 Wat betekent dit voor jou als?

Cliënt, patiënt en bewoner

Zelfstandigheid, privacy en vrijheid blijft zo lang en veel mogelijk gewaarborgd. 

Zorgverlener

Werkdrukverlaging en kostenbesparing door overzichtelijke controle op afstand. 

Zorgorganisatie

Het creëren van een vrije, maar gecontroleerde woon-, leef- en werkomgeving. 

Bij Stichting Prisma behoudt elke cliënt zeggenschap op zijn of haar leven. Iedereen heeft namelijk recht op een waardevol leven.”

– Annalies van Hest, Teamleider Nachtzorgcentra, Stichting Prisma

Meer weten over Dwaaldetectie?

Dat is heel fijn om te horen! Heb je een vraag of verzoek, ben je geïnteresseerd in een offerte of voel je meer voor een vrijblijvend gesprek?
Neem contact met ons op en één van onze medewerkers helpen je graag verder.

Neem contact op