Dwaaldetectie

Een hoge kwaliteit van leven is waar iedere zorgverlener voor zijn/haar cliënt, patiënt en bewoner naar streeft. Vrijheid is daarbij een onmisbare factor. Faciliteer vandaag nog maximale vrijheid en veiligheid voor iedere cliënt, patiënt of bewoner in de zorg met dwaaldetectie van CLB.

Neem contact op

Veiligheid en vrijheid dankzij dwaaldetectie in de zorg

Vrijheid en veiligheid zijn, samen met privacy, terecht prominente onderwerpen in de zorg. Voor een hoge kwaliteit van leven, is het noodzakelijk om je goed te voelen en vrij te zijn. De vrijheid om te kunnen bewegen en je te mogen verplaatsen, ligt daaraan voor vrijwel iedere cliënt, patiënt of bewoner aan ten grondslag. Maar, hoe faciliteer je die vrijheid in de zorg zonder dat er onveilige situaties ontstaan: met dwaaldetectie.

Dwaaldetectie van CLB zorgt ervoor dat jouw cliënt, patiënt en/of bewoner vrij kan bewegen, zonder dat er (extra) zorgen ontstaan over zijn of haar veiligheid. De zorgverlener blijft goed geïnformeerd en helpt alleen indien nodig.

 

Leefcirkels in de zorg

Met onze dwaaldetectie voor de zorg wordt optimale bewegingsvrijheid voor bijvoorbeeld mensen met dementie gecreëerd in elk verpleeghuis met behulp van een vastgesteld gebied: de zogeheten leefcirkels. Deze leefcirkels worden geïdentificeerd met behulp van sensoren zoals een hals-of polsband, . Doet jouw cliënt, patiënt of bewoner iets dat leidt tot een onveilige situatie? Dan kan één van de sensoren  een alarm genereren.  Dankzij locatiebepaling tot op kamerniveau, kan de zorgverlener altijd exact zien waar de cliënt, patiënt of bewoner zich bevindt en kan hij of zij direct de juiste hulp bieden. Ook buiten!

Iedere cliënt, patiënt of bewoner met dementie heeft zijn of haar eigen leefcirkel in het verpleeghuis. De grootte van de leefcirkel kan worden afgestemd op de individuele situatie, dagdeel en zorgvraag. Met onze dwaaldetectie is eenvoudig zelf in te stellen en aan te passen wanneer nodig. 

 Wat betekent dit voor jou als?

Cliënt, patiënt en bewoner

Zelfstandigheid, privacy en vrijheid blijven zo lang en veel mogelijk gewaarborgd. 

Zorgverlener

Werkdrukverlaging en kostenbesparing door overzichtelijke controle op afstand. 

Zorgorganisatie

Het creëren van een vrije, maar gecontroleerde woon-, leef- en werkomgeving. 

Bij Stichting Prisma behoudt elke cliënt zeggenschap op zijn of haar leven. Iedereen heeft namelijk recht op een waardevol leven.”

– Annalies van Hest, Teamleider Nachtzorgcentra, Stichting Prisma

Meer weten over Dwaaldetectie?

Dat is heel fijn om te horen. Heb je een vraag, wil je graag advies van één van onze experts of voel je meer voor een vrijblijvende kennismaking met demonstratie? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Neem contact op