Valdetectie en valpreventie

Veiligheid en weten hoe het met jouw cliënt, bewoner of patiënt gaat, zijn twee van de vele pijlers die essentieel zijn voor het verlenen van de beste en meest persoonsgerichte zorg. CLB Smart Sensoring maakt dit mogelijk. 

Terug naar het totaaloverzicht

Valpreventie bij ouderen

Vallen is een groot probleem bij kwetsbare ouderen of mensen met dementie. Elke 5 minuten belandt er iemand van 65 jaar of ouder bij de spoedeisende hulp na een valongeval. In 2021 overleden er 5.400 duizend mensen door een accidentele val. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek Dat is dubbel zo veel als tien jaar eerder. Daarnaast ontvingen 6 op de 10 van deze gevallen langdurige zorg in een zorginstelling. De grootste groep hiervan zijn 80 jaar of ouder en hebben vaak te kampen met dementie (CBS).

De directe medische zorgkosten van valongevallen schoten in 2020 al voorbij de 1 miljard euro. Zonder maatregelen zullen binnen tien jaar 50% meer ouderen op de spoedeisende hulp belanden na een val en zullen de medische kosten daardoor verdubbelen tot 2,4 miljard euro per jaar. Dat stelt kenniscentrum voor letselpreventie VeiligheidNL (2022).

Een valincident heeft dus grote impact, zowel voor de maatschappij (zorgkosten) als voor het individu (gezondheid, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven).

Detectie die preventie mogelijk maakt met CLB Smart Sensoring

Onze zorgoplossing CLB Smart Sensoring ondersteunt bij het vroegtijdig detecteren van gevaarlijke- en onveilige situaties zodat directe valincidenten kunnen worden voorkomen. Daarnaast kan hiermee ook de kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen verbeterd worden.CLB Smart Sensoring, de overkoepelende zorgoplossing waar  valpreventie onder valt, is de slimste zorgoplossing voor detectie en preventie ter wereld. CLB Smart Sensoring bestaat uit drie elementen: slimme sensoren (1), ons merkonafhankelijke softwareplatform (2) en de daaraan verbonden CLB Messenger applicatie voor mobiele alarmering (3). De zorgoplossing maakt gebruik van computer vision en artificial intelligence om je te waarschuwen nog voordat onveilige situaties ontstaan of escaleren. De alarmering kan daarnaast volledig worden geanonimiseerd.

 Wat betekent dit voor jou als?

Cliënt, patiënt en bewoner

Veilig, geborgen én zelfredzaam met de juiste zorg dichtbij.

Zorgverlener

Vrijheid om jezelf te verplaatsen en tóch ogen en oren waar nodig om snel in te kunnen grijpen wanneer nodig.

Zorgorganisatie

Een veiligere werk- en leefomgeving, hogere zorgkwaliteit en een efficiënter verlenen van  zorg – dag in, dag uit. 

“Veiligheid in de zorg mag geen luxe zijn. Met onze innovaties willen wij veilige zorg toegankelijk maken voor iedereen: vandaag en in de toekomst.

Ervaar valpreventie en vraag een demo aan

Wil jij het risico op vallen bij ouderen verkleinen? Kies dan voor valpreventie van CLB. Wij laten je de voordelen van CLB Smart Sensoring graag zelf ervaren. Vraag dus vandaag nog vrijblijvend een demo aan.

 

Neem contact op