Verpleegoproepsysteem

Met het verpleegoproepsysteem van CLB is hulp slechts één klik van je verwijderd: overdag, ‘s nachts, altijd. Ervaar een veilige, rustige en stressvrije werk- en leefomgeving en ontdek meer over ons verpleegoproepsysteem.

Neem contact op

Verpleegoproep- en communicatiesystemen

De communicatieoplossingen van CLB voor de gezondheidszorg worden door honderden zorginstellingen en ziekenhuizen door heel Nederland vertrouwd. Het helpt bij het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van communicatie tussen zorgbehoevende en zorgverlener en tussen medewerkers onderling. Het verpleegoproepsysteem (VOS) is in de meeste gevallen de basis voor een zorgoplossing.

Wat is een verpleegoproepsysteem?

Het verpleegoproepsysteem, ook wel zorgoproepsysteem of zusteroproepsysteem genoemd, zorgt ervoor dat de cliënt, patiënt of bewoner met één druk op de knop hulp kunnen vragen aan jou als zorgverlener. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een oproepmodule voor op de kamer, een pols- of halszender, een trekkoord voor in de sanitaire ruimte of een handset voor naast het bed.

Maar, deze zorgoplossing kan nog veel meer: je kunt middels de diverse knoppen opties andere verzoeken ‘uitsturen’. Denk bijvoorbeeld aan het sturen van een verzoek aan de voedingsdeskundige en het maken van een assistentie- of reanimatieoproep. Kan een iemand zelf niet meer om hulp vragen? Dan kan het verpleegoproepsysteem verrijkt worden met akoestische bewaking en/of sensorische bewaking.

Oproepen op de juiste plek

De diverse oproepen die via het verpleegoproepsysteem binnenkomen, worden vervolgens verwerkt, afgeleverd bij de juiste zorgverlener(s) en in behandeling genomen. Deze afhandeling gebeurt in veel gevallen met onze CLB Messenger App, maar kan ook middels ons oproepsysteem of de bestaande ontvanger van de zorgorganisatie gebeuren. Dit is hét voordeel van onze merkonafhankelijke kern.

Naast het zien wie welke oproep heeft gemaakt, is het ook mogelijk om op afstand de situatie in te schatten. Start bijvoorbeeld alvast een spreek- luisterverbinding met de cliënt, patiënt of bewoner, kijk met de camera mee of bedien op afstand de verlichting. Allemaal mogelijkheden die met één druk op de knop in de CLB Messenger App uit te voeren zijn.

CLB Open softwareplatform

Het verpleegoproepsysteem is onderdeel van het merkonafhankelijke softwareplatform van CLB. Het modulaire en open softwareplatform verbindt de behoeften, situatie en data van cliënten, patiënten en/of bewoners realtime aan de verantwoordelijke zorgverlener(s). Het Verpleegoproepsysteem is flexibel en op maat in te richten. Het maakt gebruik van de beste en meest gebruiksvriendelijke zorgtechnologie en biedt de veiligheid en zekerheid waar iedereen op kan vertrouwen. 

Klantverhaal Warande Ouderenzorgorganisatie

“De flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid die het systeem van CLB biedt, is geweldig. Vanuit de zorg horen we alleen maar lovende reacties op het vernieuwde CLB Verpleegoproepsysteem. Er is nu meer rust en overzicht op de werkvloer.”’

 Lees klantverhaal

Meer weten over het Verpleegoproepsysteem?

Heeft u een vraag of verzoek, bent u geïnteresseerd in een offerte of voelt u meer voor een vrijblijvende (digitale) kennismaking of demonstratie?
Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.

Neem contact op