Sensorische bewaking | Sensor zorg

Ervaar meer rust en overzicht én bewaak de veiligheid en privacy van jouw bewoner, cliënt en/of patiënt met onze sensorische bewaking.

Neem contact op

Juiste ogen en oren op de juiste plaats met een sensor in de zorg

Met sensoren houd je de kwaliteit van zorg op een hoog niveau, ondanks dat het aantal cliënten, patiënten en bewoners in de zorg – inclusief complexere zorg – toeneemt. Toezichthoudende zorgoplossingen, waar onze sensorbewaking onder valt, zorgen voor veiligheid en comfort voor jouw cliënt, patiënt of bewoner. Voor de zorgverlener betekent sensorische bewaking een verlaging van de werkdruk, het voorkomen van alarmmoeheid en het zorgt ervoor dat er efficiënt en effectief zorg verleent kan worden. Een sensor in de zorg is er dan ook in vele soorten en maten, omdat iedere zorgbehoefte vraagt om een gepersonaliseerd antwoord. Oftewel: in de zorg heeft elke ruimte een eigen combinatie aan sensoren. Gelukkig is dat tegenwoordig ook perfect mogelijk.

Sensorische bewaking uitgelegd

Een eenvoudig voorbeeld van een sensor in de zorg: je wilt graag weten wanneer Jan zijn bed uitgaat, omdat hij in verband met valgevaar ’s nachts niet alleen door het gebouw mag lopen. De snelste stap zou het inzetten van een in- en uitbedsensor of zelfs een bewegingsmelder zijn. Maar, dat zorgt voor een hoop ongewenste alarmen, want indien Jan zijn bed uitgaat om naar het toilet te gaan, is er eigenlijk niets mis. Toch ontvang je als zorgverlener een alarm en moeten er vervolgens stappen worden genomen om de situatie te beoordelen. Dat is niet prettig voor jou én niet fijn voor Jan. Hier komt een combinatie van sensor zorg van pas: zoals een in- en uitbedsensor in combinatie met een bewegingssensor boven de deur. Alleen als beide sensoren binnen een bepaalde tijd een melding afgeven, ontvang je een alarm. Zo krijg je alleen een alarm indien Jan uit bed gaat en daadwerkelijk de deur van zijn woning uitloopt. Beter voor de zorgverlener en fijner voor Jan: alleen als hij écht iets doet wat gevaarlijk is, schiet een zorgverlener hem te hulp. 

 

Voor elke zorgvraag een passende sensor in de zorg

Bij CLB bieden wij verschillende soorten sensoren voor in de zorg aan die je apart of gezamenlijk inzet om iedere zorgvraag optimaal en persoonlijk te beantwoorden. Denk hierbij aan: dwaaldetectie, valdetectie, detectie van een epileptisch insult, (te lang) in of uit (bad)kamer, (te lang) in of uit bed, (te lang) in of uit stoel en deur open en dicht meldingen. Samen gaan wij graag op zoek naar de perfecte samenstelling. Benieuwd naar onze andere typen toezichthoudende zorgoplossingen? Ontdek dan ook wat onze akoestische bewaking of video bewaking voor jou kan betekenen.

 Wat betekent dit voor jou als?

Cliënt, patiënt en bewoner

Geborgen én vrij met de juiste zorg dichtbij. 

Zorgverlener

Vrijheid om jezelf te verplaatsen en tóch ogen en oren waar nodig.

Zorgorganisatie

Effectieve zorg op afstand, eenvoudig (draadloos) afgestemd op de individuele zorgvraag.

“Dankzij de inzet van de multisensortechniek bij Prisma, is het mogelijk om de juiste gewenste melding te
ontvangen, zonder daarin afbreuk te doen aan de privacy en vrijheid van de cliënt.”

– Annalies van Hest, Teamleider Nachtzorgcentra

Meer weten over sensorische bewaking?

Dat is heel fijn om te horen. Heb je een vraag, wil je graag advies van één van onze experts of voel je meer voor een vrijblijvende kennismaking met demonstratie? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Neem contact op