Sensorische bewaking

Slimme sensoren zijn er op basis van geluid, beweging, inactiviteit, videomonitoring en nog veel meer.Zo vinden we altijd de perfecte match voor uw zorgvraag met minimale impact op privacy en (bewegings)vrijheid!

Neem contact op

Juiste ogen en oren op de juiste plaats, met sensorische bewaking

Sensorische bewaking zorgt voor een verlaging van de werkdruk, voorkomt alarmmoeheid en zorgt ervoor dat u efficiënt en effectief zorg kunt verlenen. Het is er dan ook in vele verschillende soorten en maten, omdat ieder type zorg – ook ’s nachts – vraagt om een eigen combinatie van eerste, tweede, derde of zelfs vierde generatie sensoren. Gelukkig is dat tegenwoordig ook perfect mogelijk!

De beste en meest effectieve combinatie van sensoren voor u, die samen uw sensorische bewaking verzorgen, zijn afhankelijk van verschillende factoren: wat wilt u van uw patiënt of cliënt weten? Welke informatie stoort daar juist bij? In welke ruimte bevindt hij of zij zich? Verplaatst hij of zij zich vaak? Hoe wil u de zorg er omheen het liefst organiseren? En vooral, wat past bij zijn of haar zorgvraag zonder dat de (bewegings)vrijheid of privacy onnodig wordt aangetast? Samen met u, vinden wij de perfect samenstelling van uw sensorische bewaking!

Tegenwoordig zijn er veel soorten sensoren welke u apart of gezamenlijk kunt inzetten als uw sensorische bewaking om iedere zorgvraag optimaal te beantwoorden. U kunt bijvoorbeeld sensoren op basis van geluid (akoestisch), beweging, inactiviteit en videomonitoring (passief) inzetten, sensoren die om een actieve handeling vragen (actief) of een combinatie hiervan.

Een eenvoudig voorbeeld: u wilt graag weten wanneer Jan zijn bed uitgaat, omdat hij in verband met valgevaar ’s nachts niet alleen door het gebouw mag lopen. De snelste stap zou het inzetten van een in- en uitbedsensor zijn. Maar, dat zorgt voor een hoop ongewenste alarmen, want indien Jan zijn bed uitgaat om naar het toilet te gaan, is er eigenlijk niets mis. Toch ontvangt u dan een alarm en moet u vervolgens stappen zetten: niet prettig voor u als zorgprofessional én niet fijn voor Jan. Hier komt een combinatie van sensoren van pas: bijvoorbeeld een in- en uitbedsensor (beweging) in combinatie met een een deursensor (beweging). Alleen als beide sensoren binnen een bepaalde tijd een melding afgeven, ontvangt u een alarm. Zo krijgt u alleen een alarm indien Jan uit bed gaat en daadwerkelijk de deur uitloopt. Beter voor u en fijner voor Jan: alleen als hij écht iets doet wat niet gewenst is, schiet een zorgprofessional hem te hulp.

Client

Geborgen én vrij met de juiste zorg dichtbij.

Zorgmedewerker

Vrijheid om u te verplaatsen en tóch ogen en oren waar nodig.

Zorginstelling

Effectieve zorg op afstand, eenvoudig (draadloos) afgestemd op de individuele zorgvraag.

“Dankzij de inzet van de multisensortechniek bij Prisma, is het mogelijk om de juiste gewenste melding te
ontvangen, zonder daarin afbreuk te doen aan de privacy en vrijheid van de cliënt.”

– Annalies van Hest, Teamleider Nachtzorgcentra

IK WIL GRAAG MEER WETEN!

Dat is heel fijn om te horen! Heeft u een vraag of verzoek, bent u geïnteresseerd in een offerte of voelt u meer voor een vrijblijvend gesprek? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Share This