Videobewaking zorg

Neem contact op

In eigen huis ontwikkeld
Allerhoogste kwaliteitscontrole
flexibiliteit in systemen

CLB Oosterhout is specialist op het gebied van communicatie-, zorg- en domoticaoplossingen in de care en cure markt. Ons VB3 systeem (Geavanceerde Video Analyse) biedt detectie op basis van beeld, beweging en geluid. Hierdoor zijn loze meldingen, zoals een arm die uit het bed hangt, verleden tijd.

Geavanceerde Video Analyse (GVA) is het systeem van CLB Oosterhout voor videobewaking in de zorg. Het combineert verschillende alarmeringsmogelijkheden in één slimme sensor en vervangt daarmee alle andere losse sensoren. GVA biedt een breed scala aan functies die de zorgvraag invult op situaties uit de dagelijkse praktijk. Hierdoor zijn loze meldingen, zoals een arm dat uit bed hangt, verleden tijd. Kortom: alle gewenste sensortechnologie in één oplossing, dat is GVA.

GVA: het meest geavanceerde systeem voor videobewaking in de zorg

GVA is onderdeel van de dynamische zorgdomotica oplossingen van CLB en kan toegepast worden in combinatie met onze andere producten en systemen. Deze oplossing kan dynamisch en flexibel ingezet worden in iedere zorgomgeving en wij adviseren u graag hoe deze unieke oplossing het beste bij u ingezet kan worden.

Het geavanceerde systeem biedt unieke functies waarbij analyse en interpretatie van de situatie wordt toegepast. Onrust in bed geeft alleen een alarmmelding indien nodig. GVA geeft geen melding als er bijvoorbeeld alleen maar een deken of arm uit bed hangt. Er wordt een alarm gegenereerd als de persoon daadwerkelijk (en/of te lang) uit bed is. Bovendien geeft de sensor geen signaal wanneer een cliënt in bed ligt terwijl een zorgmedewerker de kamer betreedt. Dit voorkomt ongewenste meldingen. Daarnaast herkent het systeem het bed, dit betekent dat het detectieveld met het bed mee beweegt wanneer dit bed van plek veranderd.

Cliëntactiviteit en inactiviteit in de woning kan worden gesignaleerd, geanalyseerd en geïnterpreteerd en op basis van een persoonlijk cliënt (zorg-)profiel worden ingesteld. Ook een combinatie met 2e en 3e generatie akoestische bewaking is mogelijk, wat de oplossing tot het meest ontwikkelde en slimme systeem van dit moment maakt.

Videobewaking en privacy

Rekening houdend met de privacy van de cliënt worden in eerste instantie geen beelden getoond bij een gegenereerd alarm. Indien een zorgverlener beeld van de situatie nodig heeft om een goede diagnose/inschatting te kunnen maken, kan een clip getoond worden van de detectie waarbij de cliënt geanonimiseerd is tijdens detectie/beweging. Op het moment dat de zorgmedewerker deze clip opvraagt, is een opname te zien van de situatie voor en na de alarmmelding. Alleen indien gewenst is het vervolgens mogelijk om over te schakelen naar live beeld van de cliënt.

 

 

Heb je vragen of specifieke wensen? Bel ons gerust!

Meer weten over onze diverse zorgoplossingen, zorgtechnologie en domotica? Neem dan contact met ons op. Je bereikt ons via het telefoonnummer: +31 (0)162 582900. Of vul onderstaand contactformulier in. Onze medewerkers beantwoorden jouw vragen graag!

 

 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid.

    Velden met een * zijn verplicht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.