Veiligheid zorg

Veiligheid in de zorg is de basis van het kunnen bieden van goede zorg. De zorgoplossingen van CLB geven cliënten, patiënten of bewoners altijd een veilig gevoel. Zonder inbreuk te doen aan de privacy (niets, tenzij). Daarnaast bieden zorgoplossingen ondersteuning en veiligheid aan zorgverleners. Bijvoorbeeld door persoonsbeveiliging en het voorkomen van alarmmoeheid. Dat maakt het verblijf- of de leefomgeving prettiger, net als het werk van zorgverleners, verpleegkundige, mantelzorgers, ICT’ers, managers en bestuurders.

Neem contact op

Veiligheid vergroten met de inzet van zorgtechnologie

Om meer veiligheid in de zorg te creëren kan jouw zorgorganisatie innovatieve zorgtechnologie inzetten. Wij zijn gespecialiseerd in de gehele keten: van ontwikkeling en integratie tot het bieden van complete ontzorging voor communicatie, kritische alarmering en monitoring in de zorg. Het open en modulair opgebouwde softwareplatform van CLB is het kloppende hart van jouw zorgorganisatie. Het platform verbindt de behoefte, situatie en data realtime aan de verantwoordelijke zorgverleners. Geheel vendor-lock vrij met eenvoudige integratie en samenwerking van jouw bestaande zorgoplossing(en), sensoren en systemen.

Onze zorgoplossingen gericht op veiligheid

Door toenemen van de zorgdruk tegenover hetzelfde (of zelfs lagere) aantal beschikbare zorgverleners, is het inzetten van zorgtechnologie cruciaal om dezelfde kwaliteit van zorg te kunnen leveren. CLB biedt zorgoplossingen op het gebied van alarmering & communicatie, zoals het Verpleegoproepsysteem en Medisch Oproepsysteem ( klasse llb gecertificeerd). Monitoring is met name belangrijk wanneer er 24/7 zorg nodig is, in een omgeving waar een zorgverlener niet altijd aanwezig kan zijn. Dit doen wij o.a. met onze akoestische bewaking, video-analyse, valpreventie, dwaalpreventie en slimme sensoren. 

Deze zorgoplossingen detecteren gedragingen, geluiden, objecten, personen en alarmeert de juiste zorgverlener direct wanneer nodig. Met ons open Softwareplatform en de honderden functies, kan het systeem op individueel niveau worden afgesteld. Hierdoor heb je inzicht & controle over het systeem gebruik. Deze persoonlijke profielen en ingeregelde alarmen verbeteren de kwaliteit van individuele zorg, verhoogt de veiligheid én voorkomen alarmmoeheid. Daarnaast kan er tijdens het werken in de zorg van alles gebeuren. Denk aan agressie, geweld en plotseling kritische (medische) situaties. Om meer veiligheid in de zorg te creëren, is onze akoestische bewaking 3e generatie verrijkt met agressiedetectie, zodat zorgverleners snel alarm kunnen slaan in geval van kritische of noodsituaties.

Kwaliteit

 Iedereen moet kunnen vertrouwen op veilige en betrouwbare zorg. Doordat de CLB Groep haar producten in eigen huis produceert en ontwikkeld, hebben we de volledige controle over de kwaliteit en veiligheid van onze producten. Dankzij onze certificaten, weet je zeker dat wij de kwaliteit van onze processen, producten en diensten zeer serieus nemen én aantoonbaar veilig te werk gaan. 

Meer weten over veiligheid in de zorg?

Neem dan contact met ons op via 0162 582 900 of info@clb.nl. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

Neem contact op