Veilig en gezellig Pasen vieren

Dit jaar zal Pasen een stuk anders lopen dan we gewend zijn: we hebben wereldwijd te maken met COVID-19. Een virus dat voorlopig nog onder ons zal zijn. Juist dan zijn lichtpuntjes als een feestdag belangrijk om tóch van te genieten: binnen en op 1,5 meter afstand.

Hieronder heeft ons marketingteam een aantal veilige en toch gezellige tips verzameld om van jouw Pasen, hoe groot of klein ook, een gezonde en gezellige te maken:

 1. Videobel familie en/of vrienden
  Normaal gesproken zul je misschien met familie en vrienden gaan paasontbijten, -brunchen of –lunchen. Doe dat nog steeds, maar dan via een videoverbinding. Zo geniet je toch samen!
 2. Verstop paaseieren binnen en/of in de tuin
  Het lijkt zo voor de hand liggend, maar toch een tip! Net zo leuk, net zo spannend, maar dan wel veilig.
 3. Haal alle spelletjes uit de kast
  Dagen als deze zijn hét moment om de spelletjes af te stoffen en gewoon lekker te gaan spelen – alleen of samen! Ook hierbij kun je videobellen om met je familie en/of vrienden de uitdaging aan te gaan.
 4. Pak oude fotoboeken uit de kast
  Dit zijn van die activiteiten die perfect zijn voor feestdagen. Haal herinneringen op en deel de verhalen achter die foto’s. Weet je nog die fietsvakantie als student naar België? Maak ook hier creatief gebruik van videobellen.
 5. Kijk leuke (paas)films of series
  Als je nog niet volledig door jouw Netflix-aanbod heen bent, dan kun je daar nu een goede poging naar doen! Of kijken alleen, met vrienden (hoi, videobellen!) of met je gezin naar leuke paasfilms. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: Peter Rabbit, HOP, The Prince of Egypt en Jesus Christ Superstart.
 6. Eieren schilderen en andere knutselprojecten
  Pak het tafelzeil maar uit de kast, het is tijd om te knutselen! Om het extra veilig te organiseren, bestel je leuke knutselspulletjes online en laat je deze thuisbezorgen.
 7. Lekker uitgebreid koken
  Ook al is het alleen voor jezelf, je huisgenoten of voor een heel gezin: bestel boodschappen, trek je favoriete schort aan en ga uitgebreid koken! Wat je over hebt, kun je bij die lieve buren aan de deur hangen. Daag hierbij ook familie en/of vrienden uit om mee te koken (en eten!) via videobellen.
 8. Stuur kaartjes naar familie, vrienden en kennissen
  Fysiek langsgaan bij mensen zal zo goed als onmogelijk zijn, dus stuur in plaats daarvan een vrolijke kaart! Ook kun je ze even extra (video)bellen of zelfs iets leuks bij ze laten bezorgen. Denk aan: een spelletje dat jullie dan samen kunnen doen, lekkere boodschappen of een bloemetje.

Heb jij nog meer tips die in deze lijst zouden moeten staan? Laat het dan weten via marketing@clb.nl! Namens heel CLB wensen wij jullie alvast een gezond en vrolijk Pasen. Let goed op elkaar, blijf zoveel mogelijk binnen en houd 1,5 meter afstand!