Samen één tijdens de week tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Het missen van een hechte band of sociaal contact met anderen. De meeste mensen voelen zich weleens eenzaam. Om dit tegen te gaan is de week tegen eenzaamheid in het leven geroepen door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Van 1 t/m 8 oktober hebben mensen in het hele land zich ingezet om eenzaamheid te verminderen. Als bedrijf in de care en cure sector willen ook wij ons inzetten voor de strijd tegen eenzaamheid.

Wij zijn trots om te vertellen over onze samenwerking met ’s Heeren Loo. Via hun binnenkort te lanceren PretApp® kan je o.a. verhaaltjes beluisteren en 21 van die pareltjes hebben wij opgenomen! Deze verhaaltjes over o.a Jip en Janneke, Floddertje, de boze wolf en Dikkie Dik hebben wij in onze speciaal gecreëerde voorleeshoek ingesproken. We hopen dat iedereen bij ’s Heeren Loo geniet van de verhaaltjes, en natuurlijk iedereen die de PretApp® downloadt.

Daarnaast zijn wij langsgegaan bij de bewoners van Zorgcentra Meerlanden om eenzaamheid bij ouderen te verminderen. De hele dag zijn we hartelijk ontvangen bij meerdere locaties en verwend met koffie en thee. Om eenzaamheid tijdens de feestdagen tegen te gaan hebben we ook kerstkaartjes geschreven. Dit is voor de actie ‘Stuur een kerstkaartje’ van het Nationale Ouderenfonds in samenwerking met PostNL. De ruim 40 kaartjes die wij hebben geschreven worden met de feestdagen door hen verspreidt onder eenzame ouderen in Nederland.

Bij CLB hebben we enorm genoten van de week tegen eenzaamheid. We willen onze medewerkers ontzettend bedanken voor hun inzet. Ook hebben we genoten van onze samenwerking met ’s Heeren Loo, Zorgcentra Meerlanden, het Nationale Ouderenfonds en PostNL. We hopen dat onze inzet heeft geholpen om eenzaamheid te verminderen. Samen zijn we één tegen eenzaamheid!