Home » Hét zorgevenement van het jaar!

Afgelopen maandag 3 december was het tijd voor ons Zorg in de Toekomst Seminar! Een uitverkochte editie vol inspiratie, informatie en advies. Wij hebben genoten! Zien wij u volgend jaar weer? Het wordt nóg groter, beter en (inter)actiever. Schrijf u nu al hier in en tot dan!

Editie 2018 

Het is één van de meest besproken onderwerpen ter wereld: de toekomst. In elke sector, op elk niveau en zelfs thuis praten we erover. Maar, laten we beginnen bij onszelf en bij de vraag die voor ons iedere dag telt: waar gaat de zorg heen in de toekomst? En, hoe zorgen we ervoor dat we er écht klaar voor zijn?

Ontdek Richard van Hooijdonk

De eerste van de vier toonaangevende sprekers die wij mogen onthullen is futurist, trendwatcher en zorgtechnologiespecialist Richard van Hooijdonk!

In 2015 en 2016 is Richard van Hooijdonk verkozen tot meest gevraagde trendwatcher en futurist van Nederland. Zijn inspiratiesessies zijn al door ruim 420.000 mensen bijgewoond en hij is regelmatig te zien bij BNN/VARA, AVRO/TROS, RTL Nieuws en te horen op BNR Nieuwsradio. Met zijn internationale researchteam van 20 specialisten onderzoekt hij vele trends, waaronder trends op het gebied van zorg in de toekomst.

Ontmoet Jeroen Kemperman

De tweede van de vier toonaangevende sprekers die wij vandaag éindelijk mogen onthullen, is auteur van het boek ‘Briljante Businessmodellen in de Zorg’ en Senior Manager Strategie, Programma’s en Investeringen bij Achmea, divisie Zorg & Gezondheid Jeroen Kemperman!

Wat hij het liefst wil bereiken met zijn sessie? “Zorgorganisaties aanjagen om de eigen organisatie én de wereld beter te maken.” Naast inspiratie en energie, geeft Jeroen ook een scala aan instrumenten en voorbeelden die u in de praktijk kunt toepassen en herkennen. In zijn boek bespreekt Jeroen verschillende cases van toonaangevende bedrijven, die laten zien hoe zorg elke dag opnieuw beter en betaalbaar kan. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: hoe pak ik de (dubbele) vergrijzing aan? Mensen gezonder maken, levert geld op – maar hoe?

Maak kennis met Niels de Bruin

De derde spreker die we mogen onthullen, is grootaandeelhouder en algemeen directeur van CLB: Niels de Bruin!

Dit jaar markeert zijn 25-jarig jubileum bij CLB. Een periode waarin hij op het gebied van ondersteunende zorgtechnologie de zorgmarkt heeft zien transformeren en innoveren. Maar, het stopt natuurlijk niet bij vandaag. Elke dag opnieuw groeit het aantal mogelijkheden en zijn de resultaten verbluffender. Maar, hoe gaan zorginnovaties zorgprofessionals richting de toekomst nóg beter ondersteunen? Welke technologische ontwikkelingen zetten (of volgen) de trend? Waar kijken ook wij enorm naar uit? En, hoe gaat dat samen met wet- en regelgeving?

Interview met Maartje van Hoof

De vierde spreker die we mogen onthullen, is Manager Nachtzorg van SeverinusMaartje van Hoof! Tijdens deze afsluitende sessie, in de vorm van een interview, bespreekt zij drie bijzondere casussen uit de praktijk. Casussen met échte families en complexe zorgvragen die, volgens haar en velen met haar, onlosmakelijk verbonden zijn aan de toekomst van de zorg.

Heeft u een vraag? Stuur dan te allen tijde onze Marketing & Communicatie Manager Timothea Berghuijs een bericht via marketing@clb.nl.