Leefcirkels en bewegingsvrijheid
Een hoge kwaliteit van leven is waar iedere zorgverlener voor zijn/haar cliënt, patiënt en bewoner naar streeft. Vrijheid is daarbij een onmisbare factor. Faciliteer vandaag nog maximale vrijheid en veiligheid voor iedere cliënt, patiënt of bewoner in de zorg met de dwaaloplossingen van CLB.
Veilig en vrij in de zorg
Vrijheid en veiligheid zijn, samen met privacy, terecht prominente onderwerpen in de zorg. Voor een hoge kwaliteit van leven, is het noodzakelijk om je goed te voelen en vrij te zijn. De vrijheid om te kunnen bewegen en je te mogen verplaatsen, ligt daaraan voor vrijwel iedere cliënt, patiënt of bewoner aan ten grondslag. Maar, hoe faciliteer je die vrijheid in de zorg zonder dat er onveilige situaties ontstaan: met leefcirkels. Deze leefcirkels zorgen ervoor dat jouw cliënt, patiënt en/of bewoner vrij kan bewegen, zonder dat er (extra) zorgen ontstaan over zijn of haar veiligheid. De zorgverlener blijft goed geïnformeerd en helpt alleen indien nodig.
Leefcirkels voor meer bewegingsvrijheid en eigen regie
Bewegingsvrijheid voor bijvoorbeeld mensen met dementie wordt gecreëerd op basis van een vastgesteld gebied: de zogeheten leefcirkels. Deze leefcirkels worden geïdentificeerd met behulp van sensoren zoals een hals-of polsband. Doet jouw cliënt, patiënt of bewoner iets dat leidt tot een onveilige situatie? Dan kan één van de sensoren een alarm genereren.
Dankzij locatiebepaling tot op kamerniveau, kan de zorgverlener altijd exact zien waar diegene zich bevindt en kan hij of zij direct de juiste hulp bieden. Dankzij de locatiebepaling weet een zorgverlener te allen tijde waar de cliënt, patiënt of bewoner zich bevindt.
Leefcirkels afgestemd op de individuele zorgvraag
Iedere cliënt, patiënt of bewoner met dementie heeft zijn of haar eigen leefcirkel in het verpleeghuis. De grootte van de leefcirkel kan worden afgestemd op de individuele situatie, dagdeel en zorgvraag. Zo blijft een dementerende cliënt, patiënt of bewoner op mindere dagen op de afdeling maar kan hij op goede dagen lekker uit wandelen. Met onze dwaaldetectie is eenvoudig zelf in te stellen en aan te passen wanneer nodig.
Wat betekent dit voor jou als?
Cliënt, patiënt en bewoner
Zelfstandigheid, privacy en vrijheid blijven zo lang en veel mogelijk gewaarborgd.
Zorgverlener
Werkdrukverlaging en kostenbesparing door overzichtelijke controle op afstand.
Zorgorganisatie
Het creëren van een vrije, maar gecontroleerde woon-, leef- en werkomgeving.
Bij Stichting Prisma behoudt elke cliënt zeggenschap op zijn of haar leven. Iedereen heeft namelijk recht op een waardevol leven.”
– Annalies van Hest, Teamleider Nachtzorgcentra, Stichting Prisma
Meer weten over dwaaldetectie?
De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar elke zorgorganisatie, samen met het zorgproces en de zorgvraag van een cliënt, patiënt of bewoner is uniek. Daarom kijken wij graag samen hoe we tot de best passende totaaloplossing kunnen komen. Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.