Home » Atlas TU Eindhoven

Atlas TU Eindhoven 

Één van de eerste faculteiten die haar intrek neemt in het nieuwe gebouw, is Industrial Design. Deze faculteit heeft sinds 2019 een officieel partnership met CLB op het gebied van talent en onderwijs gericht op zorgtechnologie.

Met de (her)opening van het Atlas gebouw op de TU Eindhoven campus deze maand, is Nederland een nieuwe binnenkomer van de Top 3 Duurzaamste Gebouwen rijker. Hoe duurzaam? Zo duurzaam, dat het ontwerp in 2017 de Oscar voor ‘Most sustainable eductional building’ won tijdens de BREAAM Awards. In de running waren ongeveer 500.000 gebouwen verdeeld over 78 landen.

Wat het Atlas gebouw uniek maakt, is een mix van verschillende hypermoderne bouwtechnieken, recycling en ‘vrije’ gezonde werkruimtes. Het gebouw is bijvoorbeeld aangesloten op een geothermale energie-installatie, maakt gebruik van een scala aan gerecyclede materialen, heeft een volledig geïsoleerde glazen façade, maakt gebruik van Smart Energy Saving Lighting en heeft zonnepanelen van het hoogste niveau volledig in haar bouwstructuur verwerkt. Het gemoderniseerde gebouw wordt daarnaast gebruikt als Living Lab voor het Intelligent Lighting Institute (ILI) om intelligente verlichting te testen en onderzoeken.