Cliëntbewaking

Neem contact op

In eigen huis ontwikkeld
Allerhoogste kwaliteitscontrole
flexibiliteit in systemen

Cliëntbewaking ofwel het bewaken van bewoners is van groot belang in bijvoorbeeld een psychiatrische instelling, ouderenzorg en/of gehandicaptenzorg. Cliëntbewaking kan op vele verschillende manieren worden ingevuld. CLB Raamsdonksveer helpt u graag bij het achterhalen van de juiste zorgoplossing passend bij de zorgvraag van uw cliënten. Cliëntbewaking onderscheidt zich in drie vormen van bewaking, met daarin drie verschillende generaties. Deze vormen zijn onder te verdelen in akoestische bewaking, sensorische bewaking en video bewaking. Door al deze vormen van bewaking te gebruiken als sensor, kan de zorgvraag van de cliënt ingevuld worden zonder dat de cliënt een alarmzender moet dragen en hiermee moet alarmeren in geval van nood.

Systemen voor cliëntbewaking op maat bij CLB Raamsdonksveer

CLB levert van alle laatste generaties van cliëntbewaking. Deze 3e generatie, met slimme algoritmes, maakt het mogelijk om het juiste alarm te genereren, en voorkomt het maken van niet gewenste alarmen. Zo is akoestische bewaking 3e generatie gebaseerd op gepatenteerde technologie die uitgaat van de werking van het menselijk oor. De software analyseert en interpreteert geluiden, wat herkenning van geluiden zoals agressie, praten en snurken mogelijk maakt. Per geluidstype kan bepaald worden of dit wel of niet getoond moet worden bij de zorgmedewerker.

De 3e generatie sensorbewaking maakt het mogelijk om met behulp van bijvoorbeeld bewegingssensoren het leefpatroon van de cliënt te monitoren. De cliënt mag bijvoorbeeld wel uit bed, maar als de cliënt langer dan 10 minuten uit bed is, wil je als zorgmedewerker wel een alarm ontvangen. Door verschillende sensoren slim aan elkaar te koppelen kunnen diverse leefpatronen van de cliënt herkend worden. Wanneer de cliënt in een onveilige situatie is zal dit pas getoond worden aan de zorgmedewerker. Voor de ene cliënt kan dit uit kamer zijn, terwijl het voor een andere cliënt te lang uit bed is.

Tenslotte levert CLB de 3e generatie videobewaking; Geavanceerde Video Analyse. Door het camerabeeld om te zetten in een sensor kunnen verschillende zorgvragen gedetecteerd worden zoals in/uit bed, in/uit (bad)kamer, onrust in bed en inactiviteit.

Door de cliënt specifieke zorgvraag in te vullen met de juiste type sensor, wordt alleen de gewenste melding getoond. De instellingen kunnen bovendien per cliënt wordt afgestemd. Op deze manier is het systeem flexibel inzetbaar en wordt het aantal loze meldingen verminderd. De cliëntbewaking is flexibel instelbaar naar de behoefte van iedere specifieke bewoner of cliënt, en dit op basis van dezelfde technologie!

Meer informatie? Neem contact op!

Wilt u meer informatie over clientbewaking? Of heeft u vragen over ons akoestische bewakingssysteem? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken door te bellen naar het nummer +31 (0)162 582900. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Wilt u meer weten? 

Dat is heel fijn om te horen! Heeft u een vraag of verzoek, bent u geïnteresseerd in een offerte of voelt u meer voor een vrijblijvend gesprek? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

2 kolommen
  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid.

    Velden met een * zijn verplicht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.