Cliëntbewaking

Neem contact op

In eigen huis ontwikkeld
Allerhoogste kwaliteitscontrole
flexibiliteit in systemen

Cliëntbewaking ofwel het bewaken van bewoners is van groot belang in bijvoorbeeld een psychiatrische instelling, ouderenzorg en/of gehandicaptenzorg. Cliëntbewaking kan op vele verschillende manieren worden ingevuld. CLB Oosterhout helpt je graag bij het achterhalen van de juiste zorgoplossing passend bij de zorgvraag van jouw cliënten, patiënten en/of bewoners. Cliëntbewaking onderscheidt zich in drie vormen van bewaking, met daarin drie verschillende generaties. Deze vormen zijn onder te verdelen in akoestische bewaking, sensorische bewaking en videobewaking. Door al deze vormen van bewaking te gebruiken als sensor, kan de zorgvraag van jouw cliënt, patiënt of bewoner ingevuld worden zonder dat hij of zij een alarmzender moet dragen en hiermee moet alarmeren in geval van nood.

Systemen voor cliëntbewaking op maat bij CLB

CLB levert van de nieuwste generaties van cliëntbewaking. Deze 3e generatie, met slimme algoritmes, maakt het mogelijk om het juiste alarm te genereren, en voorkomt het maken van niet gewenste alarmen. Zo is akoestische bewaking 3e generatie gebaseerd op gepatenteerde technologie die uitgaat van de werking van het menselijk oor. De software analyseert en interpreteert geluiden, wat herkenning van geluiden zoals agressie, praten en snurken mogelijk maakt. Per geluidstype kan bepaald worden of dit wel of niet getoond moet worden bij de zorgmedewerker.

 3e generatie sensorbewaking genereert alarmen op basis van twee factoren: geluidsniveau en tijd. Per cliënt, patiënt of bewoner kunnen persoonlijke geluidsdrempels worden ingesteld met deze twee factoren. Worden ze overschreden? Dan wordt er direct en automatisch een alarm naar de juiste zorgverlener verstuurd. Dit alarmsysteem biedt bijvoorbeeld voor ouderen een echte uitkomst. Het dient dan bijvoorbeeld als dwaaldetectie. Om te voorkomen dat er ‘valse’ alarmen worden verstuurd, zoals van een centrifugerende wasmachine, heeft CLB de 3e generatie akoestische bewaking ontwikkeld is samenwerking met partner Sound Intelligence. In deze generatie is één factor toegevoegd: herkenning. Geluiden als doorspoelende toiletten, regen, muziek, snurken en hoesten kunnen met deze 3e generatie eenvoudig herkend en gefilterd worden. Door de specifieke zorgvraag van de cliënt, patiënt of bewoner in te vullen met de juiste type sensor, wordt alleen de gewenste melding getoond. De instellingen kunnen bovendien per cliënt, patiënt of bewoner wordt afgestemd. Op deze manier is het systeem flexibel inzetbaar en ontvang je alleen de alarmen die er écht toe doen en voorkom je alarmmoeheid. 

Tenslotte levert CLB de 3e generatie videobewaking; Geavanceerde Video Analyse. Door het camerabeeld om te zetten in een sensor kunnen verschillende zorgvragen gedetecteerd worden zoals in/uit bed, in/uit (bad)kamer, onrust in bed en inactiviteit. De cliëntbewaking is flexibel instelbaar naar de behoefte van iedere specifieke bewoner of cliënt, en dit op basis van dezelfde technologie!

 

Meer informatie? Neem contact op!

Meer informatie over clientbewaking? Heb je vragen over ons akoestische bewakingssysteem? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken door te bellen naar het nummer +31 (0)162 582900 of door onderstaand contactformulier in te vullen. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

 

 

 

Heb je vragen of specifieke wensen? Bel ons gerust!

Meer weten over onze diverse zorgoplossingen, zorgtechnologie en domotica? Neem dan contact met ons op. Je bereikt ons via het telefoonnummer: +31 (0)162 582900. Of vul onderstaand contactformulier in. Onze medewerkers beantwoorden jouw vragen graag!

 

 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid.

    Velden met een * zijn verplicht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.