Talent & Innovatie Seminar 2019: hét zorgevenement van het jaar! Bent u een zorginstelling? Meld u dan vandaag nog gratis hier aan!

Wij kijken ernaar uit om u op maandag 2 december aanstaande te mogen verwelkomen!

Samen innoveren

Het thema Talent & Innovatie zegt het eigenlijk al: vanuit allerlei verschillende, relevante en verfrissende hoeken krijgt u dit jaar een dag lang de allernieuwste innovaties op het gebied van zorg(technologie) te zien. Natuurlijk van ons, maar absoluut ook van een bijzondere selectie talentvolle partijen. Allemaal dankzij verschillende plenaire sessies én korte, zeer interactieve workshops waar u naar eigen wens kunt aanschuiven! Gehandicaptenzorg, ziekenhuizen, ouderenzorg en GGZ: aan iedereen is gedacht. Wat dacht u daarnaast van live muziek en een zeer uitgebreide live cooking lunch? Kortom: geniet samen met 250 gasten van een goedgevuld programma tijdens het exclusieve Talent & Innovatie Seminar op maandag 2 december 2019.

Ontmoet Joris Sträter

De tweede spreker die wij mogen aankondigen is directeur woonzorg Savant Zorg, Joris Sträter. Wat houdt ouderenzorg vandaag de dag precies in? Welke kansen en uitdagingen (zoals o.a. de dubbele vergrijzing en eenzaamheid) liggen er in de ouderenzorg? En hoe kan technologische innovatie daar een belangrijke ondersteunende rol in spelen? De antwoorden op die vragen en meer, krijgt u op 2 december!

Ontmoet Robert Doornbos

Onze keynote speaker is niemand minder dan voormalig Formule 1 coureur, ambassadeur van het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie én ondernemer Robert Doornbos!

Op dit moment is Robert vaste gast bij (en het gezicht van) de Formule 1 uitzendingen van Ziggo Sport waar hij levendige analyses geeft van de races van onder andere Max Verstappen. Tijdens het seminar geeft hij een kijkje in de snelle wereld van de autosport en maakt daarbij de link naar de impact van zorg in zijn (recente) privéleven, innovatie, doorzettingsvermogen en leiderschap. Zijn energieke presentaties geeft hij als geen ander, waarbij hij moeiteloos de autosport en de ‘races’ waar de zorg dagelijks mee te maken krijgt, verbindt.

Maak kennis met de Talent Room van Itémedical

De eerste Talent Room zal worden gevuld met de nieuwste innovaties van Itémedical. Deze toonaangevend leverancier van medische hard- en software in de Benelux zet zich in op het verbeteren van de patiëntzorg door het leveren van gebruiksvriendelijke systemen met beslissingsondersteuning. Met MediScore, een gebruiksvriendelijk klinisch informatie systeem met geavanceerde beslissingsondersteuning en MetaVision, klinisch informatiesysteem voor het complete kritische zorgproces, is Itémedical marktleider op de Critical Care afdelingen binnen de ziekenhuizen.Tijdens het seminar laat Itémedical, ondersteund door CLB, in een interactieve sessie het nieuwste op het gebied van zinvolle, kritische en medische alarmering zien.

Tweede Talent Room
Health-Holland: uit de zorg?

Deze Talent Room wordt gegeven door: Prof. Dr. Nico L.U. van Meeteren

Prof. Dr. Nico van Meeteren is sinds 2012 directeur van het bureau van de Topsector Life Sciences & Health oftewel: Health~Holland. Daarnaast is hij Hoogleraar fysiotherapie aan de Universiteit Maastricht en bekleedt hij sinds 2018 de functie bestuursvoorzitter van Stichting Topcare.

“Recent heeft het kabinet in de Ministerraad een besluit genomen over de verdere invulling van het zogenoemde missiegedreven topsectoren- en innovatiebeleid. Acht ministeries (EZK, Defensie, IenW, LNV, J&V, SZW, OCW en VWS) hebben, samen met ondernemers en kennisinstellingen uit de negen Topsectoren, 25 missies vastgesteld om de Nederlandse economie te versterken binnen de maatschappelijke thema’s energietransitie & duurzaamheid; landbouw, water & voedsel; gezondheid & zorg en veiligheid.”

“Nu is de volgende stap om voort te bouwen op het krachtige ecosysteem van publiek-private samenwerkingen in het nieuwe missiegedreven topsectoren- en innovatiebeleid. Goede maatschappelijke inbedding van technologische innovaties is hierin bepalend voor het slagen van de missies. Dat wil zeggen dat kennis en technologie alleen niet genoeg zijn, maar dat het noodzakelijk is maatschappelijke organisaties en burgers te betrekken om een nieuw Nederland op te bouwen in 2040 en 2050. (…) Misschien moeten we met zijn allen ons huidige succesvolle gezondheidszorg veranderen, gegeven de maatschappelijke en financieel-economische uitdagingen, en de toekomstige zorg anders gaan inrichten. Die andere zorg, misschien wel veel meer geënt op preventie en gezondheid, in plaats van ziekte en zorg. Een missiegedreven benadering is de beste manier om aan deze transitie richting te geven.”

Kortom: hoe ziet de ideale zorg er volgens u uit in 2040 en 2050? Sluit aan bij deze workshop en open het gesprek!

Bron 1: https://www.topsectoren.nl/actueel/nieuws/2019/april/03-04-19/kabinet25missies
Bron 2: https://www.youtube.com/watch?v=hAVeL6v2v74

Dagvoorzitter Aliëtte Jonkers

De host van het Talent & Innovatie Seminar is Aliëtte Jonkers! Aliëtte is medisch journalist voor vaktijdschriften, publiekstijdschriften en dagbladen. In 2015 won ze de VWN Publicatieprijs voor de beste wetenschapsjournalistieke productie, met het artikel ‘Met de hand op het hart’ over reanimeren en de angst om een kasplantje te worden. Met dit artikel werd zij tevens voorgedragen voor de titel ‘European Science Writer of the Year’.

Ontdek het programma

Geniet van de Jazz Centrale

Nadat u zich heeft ondergedompeld in de nieuwste zorginnovaties, is het tijd om te ontspannen! Geniet tijdens de borrel van de swingende jazz van niemand minder dan de Jazz Centrale! Het muzikale duo, bestaande uit een pianist en contrabassist, weten met hun bescheiden, maar o-zo sfeervolle volume de aanwezige gasten naar het volgende niveau te tillen. En omdat het volume zo bescheiden is, zult u elkaar – zélfs dichtbij het podium – perfect kunnen verstaan!

Beleef de locatie

Dit jaar vindt ons seminar plaats in het Van der Valk Hotel te Utrecht (A2). Door de centrale ligging en ruim 330 inpandige parkeerplaatsen is het hotel gunstig gelegen voor gasten uit het hele land. Kortom: een unieke, sfeervolle locatie die u alle comfort en luxe biedt in een ontspannen setting!

Binnenkort meer…

Wilt u de ontwikkelingen richting het Talent & Innovatie Seminar 2019 volgen? Dan hoeft u niets te doen: u ontvangt één keer per maand een bruisende Talent & Innovatie Seminar 2019 update. Wij kijken ernaar uit om u op maandag 2 december 2019 te mogen ontvangen voor hét zorgevenement van het jaar!

Heeft u een vraag? Stuur dan hier te allen tijde onze Marketing & Communicatie afdeling een bericht.