Akoestische bewaking

Neem contact op

In eigen huis ontwikkeld
Allerhoogste kwaliteitscontrole
flexibiliteit in systemen

Akoestische bewaking maakt het mogelijk om personen of ruimtes permanent te bewaken. Het systeem wordt vaak gebruikt in zorginstellingen. Verplegend of verzorgend personeel kan namelijk niet 24 uur per dag bij iedere cliënt of bewoner aanwezig zijn. CLB Raamsdonksveer is hen van dienst met akoestische bewaking. Ons bedrijf in Raamsdonksveer is gespecialiseerd in het leveren van communicatie- en domoticaoplossingen in de care en cure sector.

Kies voor akoestische bewaking van CLB Raamsdonksveer

Akoestische bewaking zorgt ervoor dat verpleging altijd een oogje in het zeil kan houden, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Met akoestische bewaking wordt continu het geluid in de ruimtes in de gaten gehouden en een alarm gegenereerd wanneer het geluid een vooraf ingestelde waarde overschrijdt. Akoestische bewaking van CLB Raamsdonksveer is beschikbaar in 3 verschillende generaties die zich onderscheiden op basis van de maximale geluidssterkte, de tijdsduur van het geluid en geluidherkenning. Zo is akoestische bewaking 3e generatie gebaseerd op gepatenteerde technologie die uitgaat van de werking van het menselijk oor. De software analyseert en interpreteert geluiden, wat herkenning van geluiden zoals hoesten, water, snurken, muziek, vliegtuigen, praten en agressie mogelijk maakt.

De 3e generatie akoestische bewaking geeft het systeem dus de mogelijkheid om geluiden te detecteren en er een gewenste actie aan te verbinden. Door bijvoorbeeld geluiden zoals een overvliegend vliegtuig, snurken van een specifieke bewoner, hoesten, regen en onweer te filteren, wordt er geen alarm gegenereerd. Hierdoor wordt het aantal ongewenste meldingen beperkt tot het absolute mininum. Akoestische bewaking van CLB is daarnaast, op basis van diezelfde technologie, in te stellen naar de behoefte van iedere specifieke bewoner of cliënt: moet akoestische bewaking juist hard geroep of zacht gefluister detecteren? Of allebei? Is praten ’s nachts goed of niet? Wil de zorgverlener weten als er ’s nachts muziek of een tv aangaat? Of niet? Is snurken voor een bepaalde bewoner of cliënt onschuldig of juist helemaal niet? Bewaakt het systeem de bewoner of cliënt de hele dag, of alleen (bepaalde uren van) de nacht? Kortom: akoestische bewaking van CLB is een innovatieve oplossing voor de zorgvraag van vandaag én morgen! De instellingen van akoestische bewaking kunnen bovendien per cliënt wordt afgestemd. Op deze manier is het systeem flexibel inzetbaar en wordt het aantal loze meldingen verminderd en de kwaliteit van gewenste meldingen aanzienlijk verbeterd.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over akoestische bewaking van CLB? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer +31 (0)162 582900. Wij vertellen u graag meer over onze communicatie- en domoticaoplossingen.

Wilt u meer weten? 

Dat is heel fijn om te horen! Heeft u een vraag of verzoek, bent u geïnteresseerd in een offerte of voelt u meer voor een vrijblijvend gesprek? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

2 kolommen
  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid.

    Velden met een * zijn verplicht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Share This